ФДМ оскаржив у ВС рішення Вищого господарського суду про незаконність приватизації "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ оскаржив у ВС рішення Вищого господарського суду про незаконність приватизації "Луганськтепловозу"

79
Фонд державного майна оскаржив у Верховному Суді рішення Вищого господарського суду від 8 листопада, що залишило чинним рішення господарського суду Києва від 25 червня, що зобов'язало Брянський машинобудівний завод (Росія) за позовом "Дніпровагонмашу" повернути в державну власність приватизовані 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз". Про це повідомила прес-служба ФДМ.
"Подали 28 листопада", - сказав представник прес-служби
За його даними, дата розгляду касації ще не визначена.
ФДМ у своїй касаційній скарзі просить Верховний суд скасувати постанову Вищого госпсуду від 8 листопада і передати справу на новий розгляд у Господарський суд Києва.
Як повідомлялося, 25 червня Госпсуд Києва за позовом заводу "Дніпровагонмаш" зобов'язав Брянський завод повернути в державну власність приватизовані 76% акцій "Луганськтепловозу", це рішення залишили в силі Київський апеляційний господарський суд і Вищий господарський суд.
У березні ФДМ продав 76% "Луганськтепловозу" закритому акціонерному товариству "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод".
Заявки на участь у конкурсі подали 4 компанії: ВАТ "Деміховський машинобудівний завод" (Росія, Московська область), "Дніпровагонмаш" (Дніпродзержинськ), "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (Марганець, Дніпропетровська область) і ЗАТ "Керуюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Брянськ, Росія), ФДМ допустив до участі в конкурсі тільки 2 російські компанії.
У жовтні 2006 ФДМ призупинив конкурс із продажу "Луганськтепловозу" на підставі кількох судових позовів, основним з яких був позов "Укрзалізниці".
Крім того, на "Луганськтепловоз" претендувала компанії "Автокраз", що в 2001 виграла конкурс із продажу держпакета акцій холдингу, але його результати були скасовані ФДМ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас