Київська влада відмовляється від знесення ТРЦ "Троїцький" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада відмовляється від знесення ТРЦ "Троїцький"

Нерухомість
274
Міська влада зненацька змінила позицію в питанні врегулювання конфлікту навколо будівництва торгового центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійський". Учора секретар Київради Олесь Довгий заявив, що Київ відмовився від знесення торгового центру, а новий стадіон планується побудувати на околиці міста. Влада Києва змінила позицію, тому що прийняла ініціативу забудовника допрацювати проект, вважають у компанії-забудовнику "Юджин".
Учора секретар Київради Олесь Довгий заявив, що влада столиці збирається реконструювати Національний спортивний комплекс (НСК) "Олімпійський" без зносу торгово-розважального центру (ТРЦ) "Троїцький". Також місто розглядає можливість будівництва нового стадіону на території колишнього танкового полігона на в'їзді в Київ по Бориспільській трасі або на території "Експоцентру". Про це влада Києва, за словами Олеся Довгого, напередодні домовилася із президентом Віктором Ющенком на зустрічі, присвяченій питанням підготовки до проведення Євро-2012.
Ще на початку листопада на засіданні Київської міськради було ухвалене рішення про знесення ТРЦ "Троїцький" і виплату його співвласникам - "Нерухомості столиці" "Смарт-холдингу" - компенсації, розмір якої, за різними оцінками, становить $120-180 млн. Конфлікт навколо будівництва ТРЦ "Троїцький" почався в листопаді 2005 року, коли президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зажадав припинити будівництво ТРЦ, тому що об'єкт порушував правила евакуації з території НСК "Олімпійський". У березні 2006 року будівництво ТРЦ було припинено і до сьогоднішнього дня не відновлено.
Дозвільною документацією на будівництво торгово-розважального центру "Троїцький" володіє ТОВ "Юджин", що на паритетних засадах належить компанії "Нерухомість столиці" і "Смарт-холдингу" підприємця Вадима Новинського. Введення об'єкта в експлуатацію було заплановано на березень цього року.
За словами офіційного представника засновників "Юджин" Сергія Овчинникова, власники комплексу задоволені рішенням міської влади. "Для полегшення переміщення глядачів зі стадіону ми готові побудувати прохід на першому поверсі торгового центру, розрахований на одноразове переміщення не менше 20 тис. чоловік", - сказав він. На думку пана Овчинникова, міська влада змінила позицію, тому що взяла до уваги ініціативу забудовника допрацювати проект.
Втім, заяві пана Довгого вчора здивувався в. о. віце-прем'єра Володимир Рибак. "Мені про таке рішення поки нічого не відомо", - повідомив пан Рибак.
Не згодна з позицією Олеся Довгого і Федерація футболу України. "UEFA вивчив проблему і сказав своє слово - площа перед "Олімпійським" повинна бути очищена від будинків і споруд. Компроміс неможливий", - заявив керівник управління інформаційної політики Федерації футболу Сергій Васильєв.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас