Бізнесмен Ігор Чуркін затриманий у Сербії при спробі перетинання кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен Ігор Чуркін затриманий у Сербії при спробі перетинання кордону

Кримінал
768
Російський бізнесмен Ігор Чуркін, структури якого брали участь у приватизації ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ, Миколаїв) і Львівського автобусного заводу, 5 грудня затриманий у Сербії при спробі перетинання кордону, повідомляє прес-служба ВАТ "Судмашпром" (акціонер ЧСЗ) у четвер.
"Ніяких обвинувачень (при затримці) йому пред'явлено не було. Мотивація затримки - прохання української сторони доставити його в Україну, у Миколаїв, для дачі пояснень у рамках кримінальної справи. Сербська сторона запросила пакет документів для вивчення і ухвалення рішення про екстрадицію", - уточнюється в отриманому агентством "Інтерфакс-Україна" повідомленні.
За даними прес-служби "Судмашпрому", кримінальна справа щодо Чуркіна порушена Миколаївською обласною прокуратурою в рамках судового розгляду про легітимність приватизації в 2003 році ДАХК "ЧСЗ".
Як повідомлялося, невідомі акціонери ДАХК "ЧСЗ" 16 серпня поточного року замінили спостережну раду компанії на чолі із братами Чуркіними.
У жовтні позачергові збори призначили на посаду гендиректора ДАХК першого заступника глави НС ВАТ "Херсонський суднобудівний завод" Іллю Горна, а наприкінці листопада Антимонопольний комітет України дозволив ХСЗ придбати ЧСЗ.
У цей час "Інтерфакс-Україна" не має у своєму розпорядженні офіційне підтвердження Інтерполу і правоохоронних органів України щодо цього приводу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас