Естонія приєднається до Шенгенського простору 21 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія приєднається до Шенгенського простору 21 грудня

Казна та Політика
84
Міністр внутрішніх справ Естонії Юрі Піхл вилетів у четвер у Брюссель на засідання Ради з питань юстиції і внутрішніх справ Європейського союзу, на якому будуть розглянуті останні питання, пов'язані із приєднанням країни до Шенгенського безвізового простору.
"Для того, щоб стати рівноправним членом Шенгена, ми пройшли довгий шлях, - заявив Ю.Піхл у четвер "Інтерфаксу". - Я радий, що настала та година, коли жителі Естонії зможуть без перешкод подорожувати в Шенгенському просторі - з 21 грудня цього року відкриються наземний і морський кордони Естонії, а з 30 березня 2008 року - повітряний кордон".
Він відзначив, що Європейський парламент схвалив рішення про розширення Шенгенського простору 14 листопада цього року.
Крім Естонії, Шенгенський простір відкриється також для Латвії, Литви, Чехії, Угорщини, Мальти, Польщі, Словенії і Словаччині. Всі ці країни одержали позитивні оцінки стану повітряного, наземного і морського кордонів, співробітництва поліції, інфосистеми Шенгена, захисту даних і видачі віз.
Крім того, на засіданні Ради з питань юстиції і внутрішніх справ буде також обговорена стратегія боротьби Європейського Союзу проти тероризму. Міністри юстиції і внутрішніх справ ЄС разом з міністрами у робочих і соціальних справах розглянуть також питання боротьби з використанням нелегальної робочої сили.
"Міграція не може бути альтернативою економічним реформам", - сказав Піхл. За його словами, необхідно, насамперед, інвестувати в ефективне використання вже наявної робочої сили, а у випадку виникнення необхідності - вдатися до легальної міграції, насамперед, з урахуванням потреб країн-членів Європейського Союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас