Наступного року в Києві проходитиме Енергетичний саміт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року в Києві проходитиме Енергетичний саміт

Енергетика
111
Президент України Віктор Ющенко і Президент Польщі Лех Качинський домовилися про проведення Енергетичного саміту в 2008 р. у Києві.
Про це глави держав повідомили під час спільної прес-конференції в столиці України. "Ми домовилися про проведення Енергосаміту в наступному році в Києві", - відзначив Ющенко, додавши, що Україна повністю виконала свої зобов'язання в рамках проекту Одеса-Броди.
Нагадаємо, під час Енергетичного саміту в жовтні ц.р. у Вільнюсі Україна, Азербайджан, Грузія, Литва і Польща в присутності президентів п'яти країн підписали міжвідомчу угоду про співробітництво в сфері енергетики. Угодою передбачене створення повноцінної юридично-правової бази для реалізації проекту нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ" як міжнародного.
Договором, зокрема, передбачається створення енергетичного коридору для транспортування вуглеводнів, що видобувають на родовищах Каспію, на міжнародний ринок територією Азербайджану, Грузії, України і Польщі. Крім того, країни зобов'язалися досліджувати шляхи посилення безпеки мережі транзиту, у тому числі морських перевезень, і трубопровідних поставок, а також про визначення додаткових джерел і розробку маршрутів постачання і транзиту вуглеводневої сировини.
Також під час Енергетичного саміту було розширене коло учасників міжнародного трубопровідного підприємства "Сарматія" до п'яти. Нагадаємо, МТП "Сарматія" було створено 12 червня 2004 р. ВАТ "Укртранснафта" і польською компанією PERN Przyjazn з метою забезпечення залучення інвестицій для проектування і добудовування нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк.
Раніше повідомлялося, що наступне засідання МТП "Сарматія" відбудеться в першій декаді грудня 2007 р. у польському місті Вроцлав з метою розгляду технічного завдання на доопрацювання бізнес-плану добудови нафтопроводу "Одеса-Броди".
Також у жовтні ц.р. "Укртранснафта" повідомила, що Азербайджан уперше підтвердив свою готовність забезпечити заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк" необхідними обсягами нафти до 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас