Кабмін може підвищити ціни на газ для промспоживачів на 36,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може підвищити ціни на газ для промспоживачів на 36,4%

Енергетика
200
Кабінет міністрів України найближчим часом може підвищити граничний рівень ціни на природний газ для промислових підприємств і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних установ на 36,4% - до 982,23 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання, а також витрат на зберігання).
Джерело в уряді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер, що Міністерство економіки України в цей час готує відповідне обґрунтування.
Причина перегляду граничного рівня ціни - подорожчання імпортованого в країну природного газу з 1 січня 2007 року на 38,1% - з нинішніх $130 до $179,5 за 1 тис. куб. м на українському кордоні.
Співрозмовник агентства додав, що загальний тариф на транспортування природного газу для резидентів України, розмір якого встановлює Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України, з наступного року може зрости з 115,56 грн до 145-150 грн за 1 тис. куб. м.
Джерело уточнило, що зростання загального тарифу буде обумовлене збільшенням його складових - тарифу на транспортування газу магістральними трубопроводами і тарифу на розподіл газу (транспортування розподільними газопроводами).
Газові трейдери можуть поставляти промспоживачам і бюджетним установам України природний газ імпортного походження.
Граничний рівень ціни на природний газ для промспоживачів і бюджетних установ на українському кордоні на цей час становить 720 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання, а також витрат на зберігання).
Для резидентів України розмір загального тарифу на транспортування природного газу і його складових не залежить від віддаленості споживача від кордону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас