Ющенко: Нова ціна на газ - виклик українській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Нова ціна на газ - виклик українській економіці

Енергетика
393
Нова ціна на газ буде викликом українській економіці.
Про це повідомив президент країни Віктор Ющенко під час спільної із президентом Польщі Лехом Качинським прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів про ціну на газ в 2008р.
"Ціна ще раз змушує переглядати політику енергоспоживання, особливо в житлово-комунальному господарстві, приватному секторі і частині індустрії", - сказав глава держави, закликавши до проведення в державі більш ефективної політики енергозбереження.
За інформацією прес-служби президента, В.Ющенко також повідомив, що тема транзитної політики України буде винесена на Енергетичний міжнародний саміт, що планується провести в Києві в березні 2008р.
"Я дуже радив би українським політикам не політизувати питання постачання газу. Крім шкоди, це нічого іншого не принесе", - сказав В.Ющенко. "Це питання, які повинні перебувати винятково в професійній площині і не піддаватися політичним спекуляціям", - додав він.
Раніше в.о. прем'єр-міністра України Віктор Янукович заявив, що незадоволений новою ціною на блакитне паливо. "Ми розуміємо, що неможливо було не підняти ціну на газ, але на такий результат ми не розраховували. Я ще раз підкреслюю, що я ним незадоволений", - підкреслив В.Янукович. Він додав, що не виключає продовження діалогу за ціною на газ із російською стороною.
Кандидат у прем'єр-міністри України Юлія Тимошенко заявила, що нова ціна на газ означає повний і безумовний провал як енергетичної політики уряду Януковича зокрема, так і всієї політики уряду в цілому.
Нагадаємо, що напередодні були підписані контракти на постачання газу в Україну в 2008р. Відповідно до контрактів, ціна на газ, що поставляється Україні, в 2008р. виросте до 179,5 дол. за 1 тис. куб. м (з 130 дол. - в 2007р.).
Одночасно підвищується ставка транзиту газу територією України з 1,6 дол. в 2007р. до 1,7 дол. на 2008р. за 1 тис. куб. м на 100 км. Ставка транзиту газу територією Росії для України на наступний рік також визначена на рівні 1,7 дол. за 1 тис. куб. м на 100 км.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас