Ющенко пропонує Раді призначити прем'єром Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко пропонує Раді призначити прем'єром Тимошенко

287
Президент Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду подання про призначення лідера фракції БЮТ Юлії Тимошенко прем'єр-міністром. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
"Глава держави кілька разів заявляв, що не буде баритися з поданням у парламент кандидатури на прем'єрську посаду, що запропонує демократична коаліція. Президент стримав своє слово і сьогодні направив подання на Ю. Тимошенко у ВР", - сказав глава Секретаріату Президента Віктор Балога.
Балога уточнює, що спікер Арсеній Яценюк подав Ющенкові подання про висування кандидатури Тимошенко в прем'єри 5 грудня.
Він також відзначив, що, відповідно до коаліційної угоди, парламентська більшість перед процедурою голосування за кандидатуру прем'єра повинна прийняти пакет законопроектів.
"Чітке дотримання духу і букви коаліційної угоди, з яким БЮТ (Блок Юлії Тимошенко) і "НУ-НС" (блок "Наша Україна - Народна Самооборона") ішли на вибори, є принциповою вимогою Президента. Негайне прийняття на пленарному засіданні парламенту пакету законопроектів перед голосуванням за кандидатуру прем'єр-міністра підтвердить відповідальну позицію демократичної коаліції", - сказав він.
Зокрема, відзначив він, мова йде про законопроекти про скасування депутатської недоторканності, пільг і привілеїв народних депутатів, впровадження норм імперативного мандата, змін у закон "Про Кабінет Міністрів України" і закони, які регулюють діяльність центральних і місцевих органів влади.
Раніше Яценюк подав Ющенкові подання про висування кандидатури Тимошенко в прем'єри.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас