GM планує мільярдні інвестиції в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM планує мільярдні інвестиції в Китаї

112
General Motors Corp. планує в найближчі п'ять років інвестувати в Китаї 5 млрд дол. з розрахунком збільшити свою частку на цьому автомобільному ринку, що росте найшвидше у світі. Про це президент китайського підрозділу найбільшої у світі автомобілебудівної компанії Кевін Уейл повідомив у середу 5 грудня в інтерв'ю журналістам у Шанхаї.
За його словами, GM буде витрачати порядку 1 млрд дол. на рік на розробку автомобілів і двигунів, розширення виробничих потужностей, технічне і постпродажне обслуговування і розвиток інфраструктури. Уже в 2008 році компанія розраховує продати в Китаї 1 млн різних моделей, включаючи Cadillac, що в 150 разів перевищить показник більш ніж десятилітньої давнини. При цьому Уейл припускає, що загальний попит на автомобілі в Китаї збільшиться наступного року до 9,5-10 млн одиниць.
Для порівняння, за даними Китайської асоціації автовиробників, в 2007 році в Китаї буде продано порядку 8-8,5 млн автомобілів. А за прогнозами аналітика з Лондонського відділення Global Insight Inc. Ашвіна Чотая, до 2012 року ринок тільки пасажирських автомобілів у Китаї виросте на 70% до 9,2 млн одиниць.
Але при цьому, він вважає, що для General Motors "навіть щорічно вкладаючи 1 млрд дол. буде важко залишатися "номером один" у Китаї". Адже свої плани на цей ринок будують і такі великі гравці як Toyota Motor Corp. і Volkswagen AG.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас