Буш оголосить про замороження ставок в частині іпотечних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш оголосить про замороження ставок в частині іпотечних кредитів

148
Президент США Джордж Буш, як очікується, оголосить у четвер про план, що передбачає заморожування процентних ставок в частині субстандартних іпотечних кредитів з метою зниження рівня дефолтів, повідомляють ЗМІ.
Передбачається, що ставки будуть зафіксовані терміном на 5 років, що є компромісом між банками та урядом, пише Financial Times. Цей захід торкнеться кредитів із плаваючою ставкою, які були видані між січнем 2005 і липнем 2007 року. Позичальник повинен буде довести, що не в змозі витримати підвищення ставки до ринкового рівня.
The New York Times відзначає, що із плану, що протягом тривалого часу узгоджувався адміністрацією і банками, будуть виключені позичальники, що допустили значне прострочення по платежах.
За даними The Wall Street Journal, підвищення процентних ставок може торкнутися наступного року 1,5 млн іпотечних кредитів із плаваючою ставкою.
За словами експертів, збільшення процентних ставок останнім часом стало головним фактором збільшення рівня дефолтів по іпотечних кредитах, які видавалися позичальникам з поганою кредитною історією або низькими доходами.
Більшість іпотечних кредитів із плаваючою ставкою в перші два роки мають фіксований відсоток, а потім він змінюється залежно від ринкової кон'юнктури. Ставка по типовому кредиту, що становила на першому етапі 7-8%, могла підскочити мінімум до 9,5% (а в найгіршому разі до 11%) річних, що для позичальника означає необхідність платити додатково кілька сотень доларів на місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас