Ціна бензину в Україні через 2-3 року складе 1євро/літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна бензину в Україні через 2-3 року складе 1євро/літр

Енергетика
166
Ціна на бензин в Україні через два-три роки досягне EUR1 за літр, прогнозує Володимира Пустоваров, перший заступник голови правління з економіки та фінансів ВАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни.
"Я вважаю, що ціна бензину в Україні у найближчі два роки буде прагнути до позначки EUR1 за літр. Тобто за найближчі два-три років, беручи до уваги необхідність покращення якості палива і світових тенденцій до росту цін на нафту, варто очікувати росту в 1,5 рази", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
Пустоваров нагадав, що ще три роки тому компанія прогнозувала протягом п'яти-шести років зростання цін на моторні палива усередині країни до рівня європейських мінус 15%.
"Україна найближчим часом за найринковішми видах продукції і товарів споживання в ціновому плані займе вчорашнє місце Польщі, яка вступила до ЄС. Місце буферної країни між Росією і ЄС. Це буферне положення вже потихеньку займається. Ціна бензину вже сьогодні становить $1 за літр", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас