Експерт: Іпотечні ставки в доларах і гривні подорожчають у середньому на 1-1,5% до початку літа 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Іпотечні ставки в доларах і гривні подорожчають у середньому на 1-1,5% до початку літа 2008 р

Кредит&Депозит
118
Іпотечні ставки в доларах і гривні подорожчають у середньому на 1-1,5% до середини весни - початку літа 2008 року, повідомляється в прес-релізі ТОВ "Іпотечний супермаркет "Т.О.Ч.К.А." (Київ).
"Підвищені ставки збережуться до середини весни - початку літа наступного року, поки новий виток загострення конкуренції на ринку і вирішення питань із ліквідністю не змусять банки переглянути свою кредитну політику", - говориться в прес-релізі.
Разом з тим, як повідомляє прес-служба компанії з посиланням на її директора Валерія Іваненко, підвищення ставок вже почалося, і в найближчі два тижні варто очікувати зміни умов з іпотечних позик в основних учасників цього ринку. При цьому найбільша корекція амплітуди буде відзначатися в сегменті гривневих кредитів.
Відповідно до прес-релізу, зростання процентних ставок обумовлений ліквідністю, що погіршилася, українських кредитно-фінансових установ і відсутністю "довгих" гривневих ресурсів, негативними новинами із зовнішніх ринків, пов'язаними з наслідками іпотечної кризи в США, а також ризиком прогнозованого зміцнення національної валюти щодо долара в 2008 році.
За прогнозами ТОВ "Іпотечний супермаркет "Т.О.Ч.К.А.", протягом грудня кредити в доларах подорожчають на 0,75-1,25% річних, у гривні - на 1-2% річні.
Разом з тим Іваненко відзначає, що зміна ставок істотно не відіб'ється на попиті, а очікуване зниження активності ринку в січні-лютому більшою мірою буде обумовлено сезонністю, ніж ціною ресурсу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас