Газпром і Україна підписали контракти на поставки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром і Україна підписали контракти на поставки газу

Енергетика
298
Голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив про те, що сьогодні, 5 грудня, у Москві підписані контракти на поставку газу в 2008 році.
Міллер вважає, що досягнуті домовленості між Україною і Росією за ціною на газ створюють гарантії стабільності поставок російського газу європейським споживачам.
"Досягнуті вчора домовленості за ціною на газ для України, а також за умовами його транзиту створюють додаткові гарантії стабільності поставок російського газу європейським споживачам і є логічним взаємовигідним кроком, спрямованим на формування прозорих ринкових відносин у газовій сфері між Росією і Україною", - заявив глава Газпрому.
Раніше в.о. прем'єр-міністра Віктор Янукович висловив невдоволення ціною на газ для України на 2008 рік у розмірі 179,5 доларів за тисячу кубометрів.
Нагадаємо, в.о. міністра палива та енергетики Юрій Бойко повідомив, що документи про поставку в 2008 році в Україну газу за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів будуть підписані сьогодні. Сам Бойкo вважає нову ціну на газ комфортною.
У той же час, Юлія Тимошенко заявила, що нинішній уряд буде відповідати за провал енергетичної політики і сприяння корупції в паливно-енергетичному комплексі. Раніше Турчинов назвав провальними домовленості з Росією щодо ціни на газ для України.
Росія і Україна погодили ціну газу на 2008 рік на рівні 179,5 доларів за тисячу кубометрів. Ставка транзиту газу через територію України на 2008 рік складе 1,7 доларів за 1 тис. кубометрів на 100 км.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас