Тріше: Фінансова інтеграція підвищує конкуренцію і потенціал зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Фінансова інтеграція підвищує конкуренцію і потенціал зростання економіки

Валюта
237
Фінансова інтеграція підвищує конкуренцію і збільшує потенціал зростання економіки, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, виступаючи в Берліні, повідомило агентство Bloomberg.
"Торговельна інтеграція в рамках єврозони підсилюється, ринок стає усе більш відкритим для решти світу", - відзначив він.
Тріше відмовився говорити про грошово-кредитну політику Європейського центробанку. "Я ні слова не скажу із приводу майбутньої монетарної політики", - заявив Тріше.
"Як і вимагає грошово-кредитна політика, Європа може розраховувати на те, що ЄЦБ і євросистема будуть забезпечувати цінову стабільність у регіоні і залишаться вірні своїм основним завданням", - сказав глава Європейського центробанку.
Трейдери очікували, що Тріше у своєму виступі висловить стурбованість втратами на кредитних ринках і їхнім негативним впливом на економічне зростання у єврозоні. Це, на їхню думку, могло привести до зниження курсу євро щодо долара.
Вартість євро до долара США на 15:25 МСК становила $1,4714 за євро в порівнянні з $1,4758 напередодні на торгах у Нью-Йорку.
За прогнозами експертів, ЄЦБ у четвер збереже базову процентну ставку незмінною на рівні 4% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас