MOL пропонує об'єднати газотранспортні компанії восьми європейських країн в одну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MOL пропонує об'єднати газотранспортні компанії восьми європейських країн в одну

Енергетика
79
MOL Foldgazszallito - газотранспортний підрозділ угорського концерну MOL Nyrt. у середу виступило з ініціативою об'єднання газотранспортних компаній Центральної і Південної Європи в єдину компанію під робочою назвою New Europe Transmission System Co.
Як говориться в повідомленні MOL, до участі в новій компанії на умовах співробітництва рівних запрошені Словенія, Хорватія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Румунія, Болгарія й Австрія. Пропозиція також дійсна і для інших учасників ринку в регіоні.
Довжина мережі об'єднаної компанії може скласти 27 тис. км, що уступає по довжині лише газовим мережам Франції та Італії.
На думку MOL, об'єднана компанія здатна підвищити вартість інвестицій акціонерів цих газотранспортних активів, а також буде мати більш вигідні позиції для залучення коштів на міжнародних ринках капіталу, у тому числі для реалізації таких проектів європейського рівня, як Nabucco. У числі можливих способів залучення капіталу запропоновано обговорити можливість IPO цієї компанії на Лондонській фондовій біржі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас