GM має намір купити пакет акцій російського ВАТ "АВТОВАЗ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM має намір купити пакет акцій російського ВАТ "АВТОВАЗ"

Фондовий ринок
90
Один із провідних світових виробників автомобілів General Motors Corp. зробив пропозицію про придбання "значного" пакета акцій у російському ВАТ "АВТОВАЗ", передає Reuters.
Представник американської компанії Марко Кемп, що зробив цю заяву, відмовився розголошувати інформацію про розмір пакета акцій і розмір пропозиції, повідомивши лише, що GM збирається надалі співробітничати з "АВТОВАЗ" з метою "зміцнення позицій на російському ринку".
Варто відзначити, що раніше президент європейського підрозділу GM Карл-Пітер Форстер заявив про те, що компанія розглядає можливість будівництва в Росії заводу зі складання автомобілів марки Opel. Заявлялося, що на здійснення цих планів може піти рік-півтора.
Італійський автовиробник Fiat 1 грудня ц.р. повідомив, що вивчає можливості інвестицій в "АВТОВАЗ". Виконавчий директор італійської компанії Серджіо Марчіоне при цьому відзначив, що "АВТОВАЗ" потребує не тільки фінансових інвестицій, але й "оздоровлення".
ВАТ "АВТОВАЗ" (м.Тольятті) зареєстровано 5 січня 1993 р. В 2007 р. компанія планує випустити 959 тис. 700 автомобілів і складальних комплектів, у тому числі 125 тис. автомобілів Lada Kalina, більше 210 тис. автомобілів моделі Lada Samara, 35 тис. трьохдверних позашляховиків Lada 4х4 і 8 тис. автомобілів Lada 112 Coupe. Експорт автомобілів та автокомплектів в 2007 р. планується збільшити до 194 тис. одиниць.
Автомобілебудівна корпорація General Motors виробляє вантажні і пасажирські автомобілі в 33 країнах. В 2006 р. у світі було продано близько 9,1 млн автомобілів GM. Компанія продає автомобілі під брендами Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn і Vauxhall. У цей час в 7 європейських країнах працюють близько 10 виробничих і складальних заводів GM.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас