Рибак відкидає різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги через підвищення цін на імпортний газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рибак відкидає різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги через підвищення цін на імпортний газ

Енергетика
96
Виконуючий обов'язки віце-прем'єра Володимир Рибак відкидає різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 році у зв'язку з підвищенням ціни на імпортний газ.
При цьому він затруднявся спрогнозувати наскільки будуть підвищені житлкомтарифи в 2008. "Сьогодні мені сказати наскільки, складно. Потрібно робити розрахунки. Але, принаймні, підвищення в рази не буде", - сказав Рибак.
Він відзначив, що в 2007 році уряду вдалося втримати рівень тарифів на житлово-комунальні послуги від різких стрибків.
Він також додав, що на сьогодні налагоджена система контролю за цінами і ціноутворенням, які не дозволять різко підвищити тарифи на житлкомпослуги для населення. "Просто не зможуть різко збільшити, тому що ми систему контролю зробили. Сьогодні комітет цін і ціноутворення не дає можливість підвищити тарифи в рази", - сказав Рибак.
Рибак відзначив, що Кабмін має намір внести зміни в Держбюджет-2008 у зв'язку з підвищенням ціни на імпортний газ до 179,5 доларів за тисячу кубометрів, замість закладених у проекті 160 доларів.
Він спрогнозував, що Кабмін внесе відповідні корективи при доопрацюванні проекту Держбюджету-2008 до другого читання після схвалення його Радою в першому читанні.
"Бюджет ми переглянули, тепер між першим і другим читанням будемо вносити корективи", - сказав він.
Як повідомлялося, Україна і Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії та України 179,5 доларів за тис. куб. м на 2008 рік.
У жовтні борг населення за спожиті житлово-комунальні послуги скоротився на 1,3%, або на 93 млн. гривень до 7 233 млн. гривень.
45,2% опитаних центром соціальних досліджень "Софія" вважають, що наступний Кабінет Міністрів у першу чергу повинен зайнятися запобіганням збільшенню цін на житлово-комунальні послуги, у тому числі на природний газ та електроенергію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас