Єврокомісія допоможе селам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія допоможе селам України

Аграрний ринок
135
Європейська комісія і Програма розвитку ООН виділять 13,33 млн євро на впровадження в Україні проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Про це журналістам повідомив Глава представництва Європейської комісії в Україні Ієн Боуг.
За його словами, на реалізацію проекту 12 млн євро виділить Європейська комісія і 1,33 млн євро - ПРООН.
Передбачається, що проект буде реалізований не менше ніж в 1 тис. населених пунктах з населенням від 10 тисяч жителів в 200 районах всіх областей України, включаючи Крим.
Боуг відзначив, що метою проекту є підтримка об'єднання громадян у самокеровані організації і співробітництво їх з органами місцевого самоврядування для місцевого розвитку.
Серед пріоритетних напрямків реалізації проекту - охорона здоров'я (створення мережі фельдшерсько-акушерських пунктів у селах), енергетика (впровадження енергозберігаючих технологій), навколишнє середовище (утилізація твердих побутових відходів), розвиток місцевої транспортної інфраструктури і комунальне водопостачання.
За словами заступника міністра житлово-комунального господарства В'ячеслава Толкованова, проект припускає співфінансування з боку України в співвідношенні 50:50. Внесок громади в реалізацію проекту повинен становити не менше 5% від суми проекту.
Він відзначив, що реалізація проекту була запланована в рамках програми Tacis на 2006 рік, однак необхідні кошти з держбюджету в бюджет-2008 включити не вдасться. Тому проект зможе початися або при перегляді бюджету-2008 року, або при формуванні бюджету на 2009 рік. У той же час він додав, що Міністерство ЖКГ готове почати пілотні проекти вже в наступному році. Проект розрахований на 3,5 роки.
Толкованов пояснив, що для координації проекту буде створена координаційна рада, яку очолить віце-прем'єр-міністр України Володимир Рибак, а також регіональні координаційні групи. Робота з відбору населених пунктів-учасників проекту почнеться в 2008 році і буде проводитися на конкурсній основі.
У свою чергу перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Микола Сорока сподівається, що фінансування проекту буде пов'язане із програмами соціально-економічного розвитку, а також територіального планування, впроваджуваними міністерством. Він запропонував об'єднати робочі групи з розробки територіального планування і координаційні групи нового проекту в регіонах.
Боуг додав, що Єврокомісія має намір контролювати використання коштів для проект за допомогою аудитів та оцінок, які буде проводити постійна моніторингова група Єврокомісії в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас