У Києві введуть нову систему одержання квартир для пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві введуть нову систему одержання квартир для пільговиків

154
З наступного року київські влади збираються запровадити дві нові системи одержання квартир для пільговиків. Крім "50 на 50", де половину вартості житла платить місто, а половину - родина пільговиків, киянам також запропонують ще "40 на 60" і "30 на 70" (городяни платять більше).
Зокрема, як запевняэстолична міськадміністрація, дані схеми значно прискорять просування квартирної черги. Так, чиновники планую продати близько 3 тисяч квартир на пільгових умовах наступного року.
Надії покладають на конкурси із продажу житла, що перепало від забудовників, гроші від яких поповнюють фонд держбюджету, призначений для нових програм передачі квартир. Кияни поки не особливо відчувають просування квартирної черги. Говорять, свого кута прийдеться чекати десятиліттями. Але щоб прискорити процес, можна заплатити.
Взяти пільгову квартиру можуть ті, хто стоъть у загальній черзі (багатодітні, незаможні). На думку начальника ДУ економіки та інвестицій Марини Лукашиної, одержати квартиру, хоч і з невеликою знижкою, легше, ніж чекати безкоштовного, але далекого житла.
Пропозиціями кияни незадоволені. "Ми вважали, чекати потрібно 50 або 60 років. Хотіли навіть перейти на програму "50 на 50". Тоді можна було б одержати в наступному році. Але для цього потрібно 245 тис. грн за трикімнатну. А де їх взяти?" - сказав Галина Заєць, у якої 10 дітей, у черзі 340-а (вона вже 11 років чекає житла).
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас