Канаду накриває хвиля інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канаду накриває хвиля інфляції

Казна та Політика
221
Центральний банк Канади сьогодні зненацька урізав ставки з кредитів для комерційних банків. Цей крок був зроблений після майже трирічної повної стабільності, повідомляє "Bloomberg".
Тепер експерти Центрального банку бачать, що інфляція канадської валюти йде швидше ніж передбачалося.
Тільки сьогодні канадський долар подешевів на електронних торгах валютної біржі в Торонто. До початку торгів за канадську валюту давали $ 1, 0130 але вже через кілька годин курс опустився до $ 0,9058.
Представники Центрального банку заявляють, що зважилися на зниження ставок з кредитів після того як стало відомо, що за останній квартал істотно знизилися доходи Канади від експорту, що становить 30% загального доходу економіки країни.
Незалежні експерти заявляють, що такі кроки не зменшать вплив інфляції на курс канадського долара. Криза в США нарешті добрався і до свого північного сусіда. Раніше економіка країни відрізнялася стабільністю, але тепер загальні тенденції стали актуальними і для неї.
На курс канадського долара також вплинув недавній вибух на трубопроводі в США, через який Америка одержувала нафту і газ із півночі.
Навіть зростання цін на нафту на світовому ринку не принесло Канаді істотного економічного прибутку. Нафта, що добувають у Канаді, іде на внутрішні потреби країни і відрізняється високою собівартістю.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас