Абрамович знову зацікавився видобуванням золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абрамович знову зацікавився видобуванням золота

Фондовий ринок
100
Millhouse LLC, що представляє інтереси Романа Абрамовича і його партнерів, підтвердила чутки про швидке повернення до золотовидобування та управління родовищем "Травневе" на Чукотці, що її структури в 2003 році продали британській Highland Gold.
Highland Gold Mining (HGM) була створена в 2002 році на базі родовища "Многовершинное" у Хабаровськом краї колишнім членом ради директорів "Сибнафти" Іваном Кулаковим. В 2003 році HGM за 34,9 млн доларів купила права на родовище "Травневе", після чого загальні запаси HGM збільшилися вдвічі.
4 грудня стало відомо, що Millhouse купує 40% нових акцій HGM за 400 млн доларів.
Голова ради директорів Millhouse Євген Швідлер, слова якого наводяться в повідомленні, відзначив, що інвестиції в HGM повністю відповідають бажанню холдингу купувати стратегічні частки в підприємствах із солідним потенціалом зростання.
На HGM не поширюється сила закону про поглинання, тому акціонери (включаючи Barrick і Millhouse) можуть збільшити свої частки в HGM до будь-якого рівня - і їм не потрібно буде робити обов'язкову пропозицію про викуп відповідно до закону про поглинання. Представник Millhouse не уточнив "Інтерфаксу", чи збирається його компанія збільшувати частку в HGM.
Канадська Barrick Gold, найбільший у світі виробник золота, у цей час володіє 34%-вою часткою HGM. Менеджменту і раді директорів компанії належить 11% акцій компанії (основна частина пакету, за неофіційними даними, належить Кулакову), Fleming Family - 8% акцій.
Після угоди Millhouse одержить право мати трьох своїх представників у раді директорів HGM і право призначати гендиректора компанії. Відповідно до досягнутих домовленостей, Джеймс Кросс залишиться головою ради директорів HGM.
"Тепер HGM має акціонера, у якого сильні позиції в Росії. На додачу до існуючих відносин з компанією Barrick це створює серйозну платформу для нашого подальшого розвитку", - відзначив Кросс.
Улітку, після того як Millhouse купила права на золоторудне родовище "Подвійне" на Чукотці, джерела на ринку дорогоцінних металів почали говорити про інтерес компанії до HGM і золотовидобувної галузі в цілому.
Майже одночасно Росприроднагляд виявив порушення і запропонував відкликати в HGM ліцензію на родовище "Травневе". Роснадра врегулювали проблему в листопаді.
Зростання цін на золото триває вже сьомий рік поспіль. З 1999 до 2007 року дорогоцінний метал подорожчав з 290,45 до 845,84 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас