Експерти: Стан європейської економіки гірший, ніж оцінював ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Стан європейської економіки гірший, ніж оцінював ЄС

Казна та Політика
162
Стан європейської економіки може бути гіршим, ніж прогнозував Європейський Союз, повідомило агентство Bloomberg.
ЄС при складанні оцінки враховував вплив падіння ринку житла в США на тлі жорсткості правил кредитування, а також прискорення темпів інфляції.
"Знак питання можна поставити на наших надіях, що Європа зможе уникнути уповільнення темпів економічного зростання в США", - сказав представник Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістіан Ноєр на конференції у вівторок.
Міністри фінансів єврозони підтвердили аналіз Міжнародного валютного фонду, що говорить про те, що зростання економіки країн, що використовують як основну валюту євро, складе менше 2% уперше за три роки.
Темпи економічного зростання сповільнюються, у той час як інфляція - навпаки, прискорюється ставлячи в скрутне становище ЄЦБ, що відмовився іти за Федеральною резервною системою США, утримавшись від зниження процентних ставок.
Центральний банк стурбований тим, що збільшення цін може викликати ефект так званої інфляційної спіралі, що почнеться з вимог про підвищення заробітних плат.
Споживчі ціни в єврозоні виросли в листопаді на 3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що стало найвищим значенням за шість років. Експерти пов'язують зростання показника зі збільшенням цін на сировину.
"Основний фокус зараз на інфляції і це правильно, - сказав міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс. - Для світу і Європейського континенту сприятливим рівнем інфляції було 2%, а наближення до 3% є несприятливим".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас