Коаліція внесла кандидатуру Яценюка на посаду спікера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція внесла кандидатуру Яценюка на посаду спікера

Казна та Політика
143
Коаліція в складі фракцій Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" внесла кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду спікера.
Про це повідомив лідер фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко під час засідання парламенту у вівторок.
У цей час Верховна Рада приступила до обговорення кандидатури Яценюка на посаду спікера.
Головуючий на засіданні Олександр Турчинов (БЮТ) підкреслив, що своїм правом висунути кандидата на цю посаду скористалися тільки фракції, що входять у демократичну коаліцію: БЮТ і НУ-НС. Ні фракція Партії регіонів, ні фракція Блоку Литвина не заявили про своїх кандидатів, а фракція Компартії навіть відмовилася взяти участь у цій процедурі.
Виступаючи з парламентської трибуни як кандидат на посаду спікера, Яценюк обіцяє "забезпечити багатосторонню дипломатію " у стінах Верховної Ради".
Говорячи про найважливіші завдання глави парламенту, він висловив думку, що "голова Верховної Ради, хто б то не був, - це один з 450 народних депутатів і той, хто здатний організувати роботу Верховної Ради".
За його словами, голова Верховної Ради "повинен бути людиною для Верховної Ради".
Крім того, Яценюк відзначив, що специфіка діяльності спікера полягає в прагненні консолідувати позиції народних депутатів "хоча б по ключових національних пріоритетах".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас