НБУ розгляне доцільність введення тимчасової адміністрації в АКБ "Київ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розгляне доцільність введення тимчасової адміністрації в АКБ "Київ"

Нерухомість
946
Національний банк України встановив факти недотримання АКБ "Київ" низки найважливіших нормативних показників діяльності комерційних банків України.
Перевірка НБУ викликана численними зверненнями інвесторів, що вклали свої кошти в придбання квартир у житловому будинку на вул. Сім'ї Сосніних, 4а (будівництво кредитував АКБ "Київ"), до керівництва Нацбанку.
Як випливає з акту перевірки Нацбанку, АКБ "Київ" порушив норматив видачі суми кредитів одному позичальникові, нормативи кредитування афілійованих юридичних осіб і компаній, близьких до банку. Крім цього перевіркою НБУ встановлені порушення норм заставної політики АКБ "Київ". Все перераховане вище привело до зриву здачі будинку на вул. Сім'ї Сосніних, 4а, в експлуатацію.
Реакцією на перераховані вище порушення з боку Нацбанку може бути введення тимчасової адміністрації в АКБ "Київ". "Банк "Київ" перебуває в переліку комерційних банків, стосовно яких на найближчому засіданні правління НБУ буде обговорюватися доцільність введення заходів фінансового та управлінського оздоровлення", - повідомило джерело в правлінні НБУ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас