У Коростені хакер "обібрав" провайдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Коростені хакер "обібрав" провайдерів

Кримінал
236
УСБУ в Житомирській області розкрило злочин, пов'язаний з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерних мереж.
Як повідомили в прес-групі УСБУ в Житомирській області, один з жителів Коростеня зі свого домашнього комп'ютера за допомогою вірусних і "шкідливих" програм сканував локальну інтернет-мережу, завдяки чому заволодів особистими реквізитами (логінами і паролями) інших інтернет-користувачів.
Зловмисник під виглядом цих абонентів проходив процедуру авторизації і заходив на сервер одного із провайдерів, де незаконним шляхом одержував доступ до системи керування її рахунками. Після цього хакер знімав кошти, сплачені цими абонентами за користування комп'ютерною мережею і мережею Інтернет, і переводив їх на особистий рахунок або ж на рахунки своїх знайомих.
Відповідно до висновків фахівців, такі дії привели до перекручування процесу обробки інформації і порушення встановленого порядку її маршрутизації.
Як говориться в повідомленні прес-групи, провайдерська інтернет-структура підраховує завданий їй фінансовий збиток, а слідчим відділом Управління за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками здійснення злочину, передбаченого частиною 1 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж зв'язку) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас