Листопад став найневдалішим місяцем для хедж-фондів за прибутковістю активів з 2000 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Листопад став найневдалішим місяцем для хедж-фондів за прибутковістю активів з 2000 р.

Фондовий ринок
121
Для світових хедж-фондів листопад став найневдалішим місяцем за прибутковістю інвестицій з 2000 року через те, що їм не вдалося забезпечити захист своїх фінансових портфелів на тлі підвищеної волатильності ринків, пише газета The Wall Street Journal.
Представники цього сектора втратили 2,6% капіталу своїх інвесторів з 1 до 29 листопада, говориться у звіті агентства Hedge Fund Research. Цей показник виявився гіршим від серпневого, що складав майже 2,6%. До цього втрати фондів не перевищували 2% із квітня 2000 року, що ознаменував завершення технологічного буму, коли індикатор опустився на 3,9%.
Всі стратегії хедж-фондів привели до втрати коштів у листопаді: довгі і короткі позиції по акціях, хеджування акцій, де найбільш невезучі фонди втратили до 4,3% коштів; фонди, що інвестували кошти в акції компаній, що здійснюють поглинання або реструктуризацію, втратили 3,7% інвестицій; компанії, що вкладали кошти в ризиковані облігації, продемонстрували найкращий результат - у середньому на рівні мінус 0,6%.
Листопадові втрати стали частковим відбиттям зростаючої тенденції хедж-фондів відкривати довгі позиції, часто - на термін більше трьох років. Менеджери говорять, що довгі позиції із часом дозволяють їм одержати більш гарні результати.
Вартість активів фонду Egerton Capital, що відкриває і довгі, і короткі позиції, знизилася на 5,5% за три місяці, що завершилися 22 листопада. У той же час вона збільшилася на 12% у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року. Фондовий індекс FTSE Eurofirst 300, що враховує динаміку вартості акцій найбільших європейських компаній, піднявся з початку року на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас