Комуністи мають намір націоналізувати економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комуністи мають намір націоналізувати економіку

Казна та Політика
90
Народні депутати від Комуністичної партії України - Петро Симоненко та Олександр Ткаченко - 4 грудня зареєстрували у Верховній Раді проект закону "Про повернення майна базових галузей народного господарства, які перебувають у власності громадян і юридичних осіб, у власність держави (націоналізацію)".
У пояснювальній записці до законопроекту автори відзначають, що "спільне надбання держави - державна власність на основі засобів виробництва - було нелегітимно, без волевиявлення народу, піддане розподілу (приватизації) між приватними фізичними і юридичними особами протягом 90-х років минулого століття", і що "у результаті приватизації мільйони громадян України були фактично пограбовані", повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Тому, у проекті закону, що пропонують прийняти представники КПУ, визначаються основні принципи, порядок та умови націоналізації, органи, які здійснюють націоналізацію, передбачаються заходи щодо захисту інтересів власника майна, що націоналізується, установлюється порядок вирішення спірних питань, які виникають у процесі націоналізації.
Крім того, у проекті Закону передбачена процедура передачі націоналізованого майна у власність держави, визначені державні органи, відповідальні за збереження та ефективне використання націоналізованого майна.
У пояснювальній записці також відзначається, що запропонований проект Закону є рамковим і покликаний стати основою для прийняття в майбутньому законів України про націоналізацію конкретних об'єктів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас