Індустрія відеоігор - угода на 18 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індустрія відеоігор - угода на 18 млрд дол.

232
"Activision" і "Blizzard" - провідні виробники відеоігор - оголосили про спільну роботу, метою якої є формування "найприбутковішого грального бізнесу у світі". Загальна вартість проекту - близько $18,8 млрд. Про це повідомляє "Бі-Бі-Сі".
Близько 9 млн. передплатників перераховують гроші за World of Warcraft. Крім того, у компанії сильні позиції на азіатському ринку, де культовим є продукт Starcraft. А "Activision" є присутнім у всіх топових приставках нового покоління - Xbox 360, PlayStation 3 і Nintendo Wii.
Нагадаємо, що "Blizzard", що належить французькій медіагрупі "Vivendi" є власником культової онлайнової рольової "іграшки" World of Warcraft.
Американська "Activision" також відзначилася декількома хітами серед ігор для приставок - Tony Hawk і відомої останнім часом Guitar Hero.
Частиною угоди є інвестування в новий проект: на нову компанію "Blizzard" дає $2 млрд. і Activision - $1 млрд.
Спільне підприємство буде називатися "Activision Blizzard", а очолить його сьогоднішній генеральний директор "Activision" Боббі Котік. Найбільшу частину цінних паперів нового підприємства одержить французька "Vivendi".
За матеріалами:
Izvestia.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас