Перевертні зайнялись автостопом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевертні зайнялись автостопом

Кримінал
740
Учора в УМВС Київської області повідомили про одну з найбільших крадіжок готівки. Мікроавтобус, у якому приблизно перевозили $9,9 млн, що належали віце-президентові луганського футбольного клубу "Зоря" Олександру Єгорову, захопили троє невідомих, одягнених у форму інспекторів ДАІ. Міліція порушила кримінальну справу за фактом грабежу. Втім, за словами в. о. міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка, слідство дотепер сумнівається, що гроші взагалі існували.
Учора в УМВС Київської області надійшла заява про крадіжку $9,9 млн із приватного автомобіля, що їхав трасою Київ-Харків. За словами начальника ЦОС УМВС Миколи Жуковича, 29 листопада в районі села Іванкова мікроавтобус Volkswagen Transporter, у якому перебував водій і два пасажири, був зупинений невідомими, одягненими у форму співробітників ДАІ. "Загрожуючи предметами, схожими на автомати, вони змусили потерпілих вийти з машини і зв'язали їх. Потім дістали із салону гроші, сіли у свою машину, схожу на патрульну, і виїхали, - розповів Жукович. - Вранці наступного дня, коли зв'язаним вдалося звільнитися, вони подзвонили в міліцію, і ми все зафіксували".
Мікроавтобусом, за даними слідства, керував уродженець міста Краснодон Луганської області Шевельов. З ним були ще один житель Краснодона під прізвищем Баютін і киянка Альохіна, офіційно всі безробітні. Прибулим на місце події співробітникам правоохоронних органів вони заявили, що гроші належать віце-президентові луганського футбольного клубу "Зоря" Олександру Єгорову. Одночасно із цим у міліцію надійшла заява про крадіжку і від самого Олександра Єгорова. Микола Жукович повідомив Ъ, що "за словами керівника футбольного клубу, гроші були виручені ним після продажу нерухомості в Києві".
Міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 КК ("грабіж, скоєний за попередньою змовою групою осіб"). Втім, виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко в розмові з кореспондентом Ъ заявив, що "справа є дуже туманною". "Найстрашніше, що ті, у кого нібито забрали гроші, безперечно не говорять нам правду, - сказав пан Корнієнко. - У міліції немає впевненості не тільки в тому, що гроші пропали саме таким чином, як вони говорять, але й у тому, що вони дійсно існували".
За його словами, на цей момент слідство встановлює, чи законно були отримані зазначені кошти самим потерпілим, а також особи людей, які могли мати доступ до уніформи Державтоінспекції. "Ми знаємо, що під час пограбування на тій ділянці траси не було заплановано ніяких тимчасових постів або рейдів наших співробітників", - відзначив Михайло Корнієнко.
З Олександром Єгоровым учора зв'язатися не вдалося, не відповідали на телефонні дзвінки і в прес-службі ФК.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас