Більшість аналітиків очікують збереження ОПЕК видобутку нафти на поточному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість аналітиків очікують збереження ОПЕК видобутку нафти на поточному рівні

Енергетика
53
ОПЕК прийме рішення на цьому тижні про збереження видобутку нафти на поточному рівні, вважає більшість аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
23 з 42 експертів, або 55%, прогнозують, що Організація країн - експортерів нафти залишить видобуток на поточному рівні на зустрічі міністрів енергетики, що відбудеться 5 грудня в Абу-Дабі. Інші аналітики очікують підвищення видобутку на 500-750 тис. барелів на добу.
З 21 листопада, коли ціни на нафту досягли рекорду, вартість сировини впала на 13%.
Представники країн ОПЕК раніше неодноразово заявляли, що споживачі одержують нафту в достатньому обсязі.
"ОПЕК увесь час повторювала, що ціни ростуть не через економічні дані, - говорить аналітик A.G. Edwards & Sons Ерік Віттенауер. - Вони погодилися підняти видобуток з 1 листопада, і ці додаткові барелі вже надходять на ринок, тому їм немає необхідності квапитися зі збільшенням видобутку".
Дані компаній PetroLogistics і Oil Movements показують, що картель виконує своє рішення.
"Ціни опустилися, особливо минулого тижня, не через збільшення видобутку, а внаслідок посилення побоювань із приводу економіки", - відзначає Е.Віттенауер
Все-таки майже половина опитаних експертів вважають, що ОПЕК підніме видобуток.
"Саудівська Аравія буде наполягати на збільшенні, тому що США чинять на неї великий політичний тиск, - вважає аналітик Nordea Bank Тіна Сальтведт. - Хоча деякі країни вважають, що ринок забезпечений нафтою, я гадаю, що ОПЕК підвищить поставки на знак підтримки великих споживачів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас