Через три роки авіаквитки подешевшають. Україна вступає в "Відкрите небо" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через три роки авіаквитки подешевшають. Україна вступає в "Відкрите небо"

314
Україна розраховує підписати угоду з Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір до 2011 року. Про це повідомив глава Державіаадміністрації України Анатолій Колесник за результатами проведення першого раунду переговорів щодо створення спільного авіаційного простору.
"Сьогодні почалися переговори, до яких ми йшли з 2005 року. Це поступальний процес, розрахований він не менше ніж на три роки", - сказав він.
За словами Колесника, при цьому поступальний процес буде розбитий на три етапи, і на кожному етапі будуть здійснюватися певні процедури. Зокрема, Україна повинна привести своє законодавство до норм ЄС. Головне, що необхідно зробити, відзначив він, це прийняти нову редакцію Повітряного кодексу. Як повідомив Колісник, це планується зробити вже в 2008 році.
Він також відзначив, що угода передбачає абсолютно інший підхід до безпеки польотів, до регулювання повітряного руху, підвищується вимогливість до експлуатантів, до аеропортів, до обслуговування пасажирів.
За словами Колесника, протягом трьох років, за які передбачається підійти до створення єдиного авіаційного простору, українські авіакомпанії встигнуть підготуватися і будуть конкурентноздатними. Основні українські перевізники вже готові до конкурентної боротьби, сказав він. При цьому Колесник назвав компанії МАУ та "Аеросвіт".
Колесник повідомив, що в переговорах про створення єдиного авіапростору також будуть брати участь авіаперевізники, представники аеропортів та авіаційної промисловості. За його словами, "чим більше учасників на ринку, тим дешевший квиток".
У свою чергу представник Генерального директорату з енергетики і транспорту Єврокомісії Олів'є Оніді відзначив, що угода передбачає поліпшення ситуації на авіаційному ринку і надасть авіакомпаніям більший потенціал для зростання.
"Ми будемо додержуватися однакових правил в авіації, спільно будемо переходити до кращих стандартів", - сказав Оніді.
3 грудня, у Міністерстві транспорту та зв'язку України почався перший раунд переговорів з Європейським Союзом щодо укладання Угоди між Україною і ЄС про Спільний авіаційний простір.
У грудні 2006 року Європейська комісія одержала мандат на початок переговорів з Україною про створення єдиного авіаційного простору.
Раніше європейські авіакомпанії з категорії так званих "дешевих авіаліній" заявляли, що відкриють рейси в Україну тільки після того, як Київ приєднається до спільного авіаційного простору з ЄС. Разом з тим, українські компанії побоювалися створення єдиного авіапростору.
За словами президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, від створення єдиного ринку в сфері авіації виграють і Україна, і ЄС. Крім цього, істотні переваги одержать представники авіаційної промисловості та пасажири, але спочатку Україна повинна привести свою законодавчу базу у відповідність із європейськими стандартами і реалізувати велику частину європейських законодавчих актів щодо авіації.
Наступним кроком стане справжня інтеграція української авіації у відповідні європейські авіаструктури.
У Європі вважають, що Україна є важливим партнером для Брюсселя, оскільки має власне виробництво літаків і великий туристичний потенціал.
Угода з Києвом про "відкрите небо" стане наступним етапом на шляху створення єдиного авіаційного простору між ЄС і його сусідами. Цю мету Брюссель прагне досягти до 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас