Ринки акцій Європи знизились після тритижневого зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Європи знизились після тритижневого зростання

Фондовий ринок
99
Фондові ринки Європи знизилися за підсумками торгів у понеділок після зростання протягом трьох сесій поспіль минулого тижня.
Більше за інших знижувалися в ціні акції банків, у тому числі HSBC і UBS, які подешевшали через побоювання із приводу стану кредитного ринку на тлі збільшення міжбанківської ставки кредитування до 9-річного максимуму.
Акції гірничорудних компаній Anglo American і Rio Tinto подешевшали слідом за зниженням цін на метали, також як і папери нафтових компаній, які знизилися в ціні через нафтові котирування, що опустилися до п’ятитижневого мінімуму.
Панєвропейський індекс FTSEurofirst 300 знизився на 0,4 відсотки до 1.520,55 пункту. За попередні три сесії індекс набрав близько 4,0 відсотки.
Управляючі фондами песимістично оцінюють перспективи фондового ринку, посилаючись на слабке економічне зростання.
"Ми будемо скорочувати частку акцій у наших портфелях і вкладатися у валюту", - говорить Кит Уейд, старший економіст із Schroders.
"Ми ввійшли в стадію уповільнення економічного циклу. Деякий час тому ми дивилися на акції з оптимізмом, однак зараз ми налаштовані більш обережно", - додає він.
Середня ставка, за якою лондонські банки кредитують один одного терміном на місяць, зросла до 6,7150 відсотка з рівня п'ятниці в 6,09125 відсотка.
Британський індекс FTSE 100 знизився на 0,71 відсотка, французький CAC 40 опустився на 0,72 відсотка, а німецький DAX на 0,42 відсотка.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас