Влада Севастополя засумнівалась в цінах на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Севастополя засумнівалась в цінах на бензин

Енергетика
165
Сьогодні міська державна адміністрація Севастополя звернеться з листом в Антимонопольний комітет України із проханням вивчити ринок нафтопродуктів Севастополя і Криму на предмет невиправданого збільшення цін на бензин і дизельне паливо.
За інформацією заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації Ігоря Локтіонова, яку він оприлюднив на останній колегії СМДА, вартість одного літра бензину в Севастополі і Криму зараз на 12% вища в порівнянні з іншими регіонами України. Локтіонов повідомив, що з початку 2007 року в Севастополі 92-й бензин подорожчав на 28%, 98-й - на 29%, 76-й - на 21%, а дизельне паливо - на 20%.
При цьому в Севастопольській адміністрації відзначають, що розібратися в ціновій ситуації на місцевому рівні неможливо, оскільки більшість операторів ринку "юридично перебувають не в Севастополі". "Сьогодні в Севастополі практично немає структур, що займаються продажем нафтопродуктів, які мають місцеву юридичну адресу" - сказав Локтіонов.
За даними системи Realтек на 3 листопада, вартість 1 літра бензину марки А-95 у Севастополі склала 5,18 грн., в Автономній республіці Крим - 5,19 грн. В Україні темпи зміни середніх цін на бензин А-95 на АЗС за останній місяць склали 4,4%.
На севастопольському і кримському ринку нафтопродуктів представлені практично всі великі українські оператори - "Лукойл", "Альянс" ("Shell"), "Укр-Нафта", "Татнафта", "Укртатнафта" та ін. Значна частка ринку належить регіональним компаніям таким як "АТАН", "ТЕС", "Сучасник".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас