Поляки ведуть переговори про купівлю Української правди? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляки ведуть переговори про купівлю Української правди?

Фондовий ринок
218
Низка українських і польських ЗМІ повідомляють, що польська медіа-група Agora, у яку, зокрема, входить Gazeta Wyborcza, веде переговори про придбання одного з найвідоміших і популярних українських інтернет-видань, Української правди.
Зокрема, про це сьогодні, 3 грудня, повідомляє польське ділове інтернет-видання Puls Biznesu, що, у свою чергу посилається на українське видання Ринок.biz.
Тим часом, представники медіа-групи Agora та Української правди поки відмовляються коментувати цю інформацію.
"Ми не коментуємо чутки", заявила виданню Puls Biznesu Урсула Стрих, представник Agora.
"Без коментарів", сказала Кореспондент.net Олена Притула, головний редактор Української правди.
Першоджерелом інформації про переговори є видання Телекритика, що сповістило про це ще ввечері 30 листопада з посиланням на "досить перевірене джерело в польському посольстві". Інформація була опублікована в розділі Курилка Телекритики. В Post Scriptum'е до матеріалу редакція повідомляє, що "все викладене в статтях рубрики Курилка є чутками, плітками і неперевіреною інформацією".
Тим часом, аналітики схвалюють можливі плани Agora щодо купівлі Української правди, відзначає Puls Biznesu. "Це крок у правильному напрямку. Щоб з'явитися на українському ринку, потрібно прийти туди раніше, ніж це зроблять конкуренти, особливо німецькі медіа-групи. Український ринок зараз перебуває на тому рівні, на якому польський перебував в 1990-х. І історія з Gazeta Wyborcza демонструє, що Agora прекрасно справляється і правильно діє в таких умовах", сказав в інтерв'ю польському інтернет-виданню Міхал Маршак, аналітик польського DI BRE BANK.
Українська правда була заснована більше 7 років тому відомим опозиційним журналістом Георгієм Гонгадзе, викраденим та вбитим у вересні 2000 року. Щодня інтернет-видання відвідують більше 100 тис. чоловік.
У травні цього року Agora відкрила відділення в Україні - Agora Ukraina, що, як повідомлялося, займеться друкованими та інтернет-проектами.
У вересні цього року глава наглядової ради банку Pekao S.A. Ян Кшиштоф Белецькі повідомив, що на український ринок планує вийти польська Gazeta Wyborcza. За словами банкіра, газетярі звернулися до нього за консультацією відносно інвестиційного проекту на українському ринку, що передбачає запуск суспільно-політичного популярного видання. Gazeta Wyborcza - найбільша польська щоденна газета.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас