Nasdaq з’явиться в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nasdaq з’явиться в Китаї

Фондовий ринок
88
Американська біржа Nasdaq відкриває 3 грудня 2007 року представницький офіс у Пекіні. Новий статус біржі на ринку Китаю полегшить їй роботу з місцевими компаніями.
Раніше, з 1998 до 2004 р., Nasdaq мала у своєму розпорядженні так званий "попередній" офіс у Шанхаї, повноваження якого були істотно обмежені. Зокрема, йому заборонялося використовувати вивіску Nasdaq на будівлі, повідомляє The Wall Street Journal.
Незважаючи на обмежений статус, друга за розміром біржа США досить успішно веде роботу на китайському ринку. Зараз на Nasdaq торгуються акції 52 компаній Китаю, загальна капіталізація яких становить 57 мільярдів доларів.
Фондовий ринок Китаю вважається одним із найбільш швидкоростучих у світі. У країні відкрито 125 мільйонів торговельних рахунків, з них 47 мільйонів в 2007 році. Це перевищує аналогічні показники в США, де всього відкрито 83 мільйона рахунків.
У вересні Nasdaq Stock Market Inc. заявила, що розглядає можливість продажу пакета власних акцій іноземному інвесторові, щоб завершити угоду купівлі шведської біржі OMX AB.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас