Янукович допускає закриття шахти ім. Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович допускає закриття шахти ім. Засядька

Енергетика
97
Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Віктор Янукович заявляє про можливості закриття шахти імені Засядька (Донецьк). Про це він повідомив журналістам.
Янукович також повідомив, що в понеділок урядова комісія, що встановлює причини аварії на шахті, розглядала це питання.
"Питання про закриття шахти Засядька сьогодні розглядалося. Є кілька пропозицій, одна - затоплення крила лави L-1. Таким чином, можна буде вирішити цю проблему", - сказав Янукович.
"Я хочу сказати тільки одне, що шахта Засядька дає 3 млн. тонн вугілля на рік. З огляду на те, що в Україні 6 млн тонн щорічний дефіцит, ми зіштовхнемося з великою економічною проблемою. Але зараз про це мова не йде. Ми повинні думати про життя людей. Якщо потрібно буде закрити шахту, то ми її закриємо", - додав він.
Також Янукович додав, що зараз на шахті працює на водовідливі тільки 3 людей, які займаються підтримкою роботи шахти.
Янукович також повідомив, що в понеділок він уже провів переговори із прем'єром Росії Віктором Зубковим, у результаті яких досягнута домовленість, що з Росії в Україну будуть спрямовані експерти для участі в роботі урядової комісії, що займається розслідуванням причин аварії.
Крім того, він сказав, що до розслідування причин аварії будуть залучені також інші міжнародні експерти з Польщі, Німеччини і США.
Як повідомлялося, Янукович відбув у Донецьк ознайомитися з ходом ліквідації наслідків аварії на шахті ім. Засядька.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас