Новий вибух на шахті імені Засядька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий вибух на шахті імені Засядька

Енергетика
491
Черговий вибух стався на шахті імені Засядька в Донецькій області України. Вибух відбувся в районі 12-го східного конвеєрного штреку, повідомило джерело в Держпромгірнагляді України в Донецькій області.
"Це те місце, де повинні були зводити вибухобезпечні перемички. Вище місця аварії", - сказало джерело.
За його даними, на місці вибуху працювали рятувальники, робітники шахти поставляли матеріали. В результаті загинули четверо бійців Державної воєнізованої гірничорятувальної служби (ДВГРС) Мінвуглепрому України.
На момент вибуху на аварійній ділянці перебували 37 гірників шахти. За даними на 01:00 МСК, 36 шахтарів вийшли з аварійної зони, доля ще одного гірника поки залишається невідомою. До його пошуку вже приступили бійці підрозділів ДВГРС, що прибули до місця аварії.
Разом з тим, під час вибуху на шахті загинули п'ятеро рятувальників, 30 гірників постраждали. За словами джерела, двоє гірників зараз перебувають у лікарні Калініна, один - в обласній травматологічній лікарні, 27 - у клініці профзахворювань у Донецьку. "У всіх отруєння рудничним газом", - стверджує джерело.
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у понеділок вранці прибуде до Донецьку, повідомляє прес-служба Донецької обласної держадміністрації.
За останні два тижні на шахті ім. Засядька трапилося дві великі аварії. Так, 18 листопада 2007 на шахті відбулася найбільша за роки незалежності України трагедія - у результаті вибуху метано-повітряної суміші загинув 101 гірник (один з них помер у лікарні), 10 тіл загиблих дотепер не витягнуті на поверхню.
У суботу, 1 грудня, о 5:55 за місцевим часом (6:55 МСК) на шахті знову трапився вибух. За даними на ранок неділі, у лікарнях після двох вибухів на шахті знаходяться 90 гірників. "43 людей - з 18 листопада і 47 чоловік після вибуху 1 грудня", - повідомило МНС України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас