Коаліція зобов'язується забезпечити стабільно низький рівень інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція зобов'язується забезпечити стабільно низький рівень інфляції

Казна та Політика
363
Коаліція фракцій "Блок Юлії Тимошенко" і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" зобов'язуються забезпечити стабільно низький рівень інфляції. Про це говориться в програмі коаліції.
Коаліція обіцяє мінімізувати інфляцію шляхом впливу на баланс ринкового попиту та пропозиції, а також переборювати монетарні і немонетарні причини збільшення споживчих цін.
Крім цього коаліція має намір сприяти процесам становлення національного капіталу, як основи національної макроекономічної стабільності і конкурентноздатності, займатися детінізацією економіки і легалізацією капіталів.
Одним із пріоритетів побудови конкурентноздатної національної економіки в програмі визнається підвищення ефективності управління грошовою пропозицією і вибір адекватних цільових орієнтирів монетарної і курсової політики.
Коаліція також зобов'язується зміцнити бюджети місцевого самоврядування шляхом децентралізації державних фінансів.
Як повідомляло агентство, Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров прогнозує, що інфляція за підсумками 2007 року буде меншою 14,5%.
Глава ради Національного банку Петро Порошенко допускає, що інфляція за підсумками нинішнього року може скласти до 15,5%.
21 листопада Кабінет міністрів погіршив прогноз інфляції на 2007 рік з 7,5% до 14,5%, а також на 2008 рік - з 6,8% до 9,6%.
У жовтні інфляція склала 2,9%, у січні-жовтні - 11,7%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас