Європа вимагає створити в Україні антикорупційний орган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа вимагає створити в Україні антикорупційний орган

134
У вересні 2008 року Україна повинна відзвітуватися Групі держав проти корупції (GRECO) про виконання антикорупційних рекомендацій, представлених нашій державі в оцінному звіті GRECO щодо стану корупції в Україні.
Як повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України, про це йшла мова на засіданні керівної групи спільного проекту Ради Європи і Європейської комісії "Підтримка належного управління: проект проти корупції в Україні". Засідання відбулося 29 листопада в українському Мін'юсті за участю представників Європейської Комісії в Україні, Регіональній місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові і Білорусії, Секретаріату Ради Європи, а також органів державної влади України (Мін'юсту, Секретаріату президента України, Апарата Верховної ради, секретаріату Кабінету міністрів, апарата Ради національної безпеки та оборони України, Генпрокуратури, МВС та ін).
Зокрема, до вересня 2008 року в Україні повинні бути вжиті заходи щодо створення національного антикорупційного органа. Це є однією з 25 рекомендацій, представлених нашій державі GRECO. Крім того, таке зобов'язання Україна взяла на себе, ратифікувавши Конвенцію ООН проти корупції.
За словами представника Генерального директорату і Ради Європи Олександра Зегера, у Європі існують позитивні очікування щодо створення такого органа в Україні, а також виконання нашою державою антикорупційних рекомендацій GRECO. Зегер відзначив, що позитивна реакція в Україні на звіт GRECO і оперативне його оприлюднення дає Європі позитивні надії.
Зі своєї сторони Рада Європи і Європейська комісія планують надати максимум допомоги в рамках спільного проекту "Підтримка належного управління: проект проти корупції в Україні", реалізація якого в Україні почалася трохи більше роки тому і розрахована до червня 2009 року.
Зегер відзначив, що Рада Європи з розумінням ставиться до певної паузи з реалізацією антикорупційного проекту в Україні через невизначену політичну ситуацію. Зокрема - до затримки із прийняттям розробленого українським урядом пакета антикорупційних законів. В Україні, за його словами, є всі передумови для ефективних результатів за умови політичної підтримки і політичних зобов'язань із боку самої України.
На засіданні українською стороною відзначалося, що Україна зацікавлена в продовженні реалізації антикорупційного проекту Ради Європи і Європейської Комісії. За словами головуючої на засіданні заступника міністра юстиції Інни Ємельянової, цей проект є важливим, з огляду на майбутній звіт України перед GRECO, що повинен відбутися в 2008 році, а також через те, що питання боротьби з корупцією залишається для України надзвичайно актуальним.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас