Новорічний символ довоєнної Америки продано за рекордну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічний символ довоєнної Америки продано за рекордну суму

248
Зображення Санта-Клауса, створене в 1939 році знаменитим американським художником Норманом Рокуеллом (Norman Rockwell), у четвер на торгах Christie"s у Нью-Йорку продано за $2,5 млн.
Ілюстрація, названа Extra Good Boys and Girls (Дуже гарні хлопчики і дівчатка), була створена Рокуеллом для різдвяної обкладинки найпопулярнішого видання в ті роки The Saturday Evening Post.
Санта-Клаус, символ довоєнної Америки, проданий за $2,5 млн (АР)
Рокуелл просто намалював Санта-Клауса, що розробляє на карті США свій маршрут до "найкращих хлопчиків і дівчаток", список яких він тримає в руці, прилаштувавшись на драбині, без якої неможливо було уявити побут "одноповерхової Америки".
Рокуелл створив за свою довгу творчу кар'єру близько 800 обкладинок та ілюстрацій, ставши частиною історії США, заснованої на консервативних цінностях. "Хронікером і побутописцем свого століття" назвав Рокуелл при житті сам себе.
Торговий дім відзначає, що цей Санта-Клаус символізує збіглу в минуле епоху американських цінностей і традицій, коли Різдво ще було релігійним святом і сімейним таїнством, а не національним сезоном розпродажів.
Норман Рокуелл (1894-1978) був одним з найвідоміших американських художників
Потрійний автопортрет Нормана Рокуелла (АР) - класика американського реалістичного живопису середини XX століття. Ціна його картин на аукціонах перевищує $15 млн. Однак сума, заплачена за "Санта-Клауса", є рекордною для творів цього автора в жанрі ілюстрації.
Із щотижневим журналом The Saturday Evening Post - одним із найпопулярніших у США в першій половині XX століття, Рокуелл співробітничав з 1916 по 1956 роки створивши для нього в цілому 322 обкладинки і сформувавши особливий напрямок в ілюстрації.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас