Єдину Росію впіймали на використанні 25-го кадру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдину Росію впіймали на використанні 25-го кадру

711
Російський блоггер під час перегляду телерепортажу із зустрічі президента РФ Володимира Путіна зі своїми прихильниками, зробивши стоп-кадр, зафіксував на телеекрані напис Голосуй за Єдину Росію.
Користувач живого журналу під ніком jimdoors58 написав у своєму мережному щоденнику про те, що за допомогою ТВ-тюнера на одному з федеральних телеканалів він зафіксував використання 25-кадру. Ця технологія вважається забороненим маніпулятивним прийомом.
Подібний випадок - перший, зафіксований під час нинішньої передвиборної кампанії, - повідомив керівник аналітичного відділу Всеросійський Центр Вивчення Громадської Думки Леонтій Бизов в інтерв'ю радіостанції СІТІ-FM . Під час попередньої думської кампанії дискусій про маніпуляції було набагато більше.
Уперше в російському медіа-просторі цей прийом був апробований на Уралі: 25-й кадр використовували на єкатеринбурзькому телеканалі АТН (Авторські телевізійні новини) у травні 2000 року, за що телевізійників позбавили ліцензії. У рекламному ролику проекту Азарт помітили п'ять однокадрових вставок, що не піддаються безпосередньому візуальному сприйняттю, з написом Сиди, дивися тільки АТН.
В Україні дискусія про використання технології 25-го кадру востаннє велася під час парламентських виборів-2006. Тоді Партія регіонів обвинувачувала в маніпуляціях опонентів із блоку Наша Україна.
Нагадаємо, що "використання в програмах і передачах на телебаченні і радіо прихованих вставок, які впливають на підсвідомість людини і/або шкідливо впливають на здоров'я людини" забороняється законом України "Про телебачення і радіомовлення". До подібних до вставок належить і 25-й кадр.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас