Кількість проданих новобудов у США зненацька зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість проданих новобудов у США зненацька зросла

Нерухомість
145
Обсяг реалізованих новобудов у жовтні склав 728 тисяч будинків у річному обчисленні, що на 1,7% вище показника попереднього місяця, - повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства торгівлі США.
У вересні, за уточненими даними, продажі склали 716 тисяч будинків, а не 770, як передбачалося раніше. Аналітики очікували зниження цього показника на 2,6%.
Незважаючи на те, що ціни на житло знизилися на найбільш значну величину майже за 40 років, кількість проданих будинків цього року зменшується. Це говорить про триваюче падіння ринку житла, що загрожує економічному росту.
Як очікується, колапс на ринку іпотечного кредитування ризикованих позичальників і невизначеність на фінансових ринках буде сприяти продовженню кризи на ринку житла в 2008 році.
Деякі економісти прогнозують, що зростання ВВП у цьому кварталі не буде дорівнює і п'ятій частині значення попереднього кварталу.
"Ринок ще не близький до досягнення дна, - сказав старший економіст BMO Capital Markets Сал Гот'єрі. - Багато з людей, які хочуть купити, не можуть цього зробити через жорсткість правил кредитування, а ті, хто може - бояться, тому що чекають, що будинку ще подешевіють".
У жовтні середня вартість нового будинку знизилася на 13% у порівнянні з тим же місяцем 2006 року - до 217,8 тисяч доларів. Це стало найбільшим показником падіння з 1970 року.
Раніше повідомлялося, що економіка Сполучених Штатів може потерпіти збиток на суму у два трильйони доларів у результаті кризи на ринку кредитування.
Як повідомлялося, світова криза з іпотекою спровокував підвищений інтерес інвесторів до ринків, що розвиваються, у тому числі й до українського фондового ринку.
Нагадаємо, що збитки інвесторів, що вклали свої кошти в облігації, забезпечені кредитами позичальників з низькою платоспроможністю, можуть на тлі іпотечної кризи в США скласти 75 мільярдів доларів.
Міжнародний валютний фонд (МВФ) оцінив втрати світової економіки від іпотечної кризи в США - $170-200 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас