Україна висуває свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна висуває свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в 2013 р.

Казна та Політика
155
Україна висуває свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в 2013 р., заявив в.о. міністра закордонних справ України Арсеній Яценюк під час участі в 15 засіданні Ради Міністрів ОБСЄ, яка проходить у Мадриді (Королівство Іспанія).
Як повідомив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця, виступаючи на пленарному засіданні, Яценюк відзначив ключову роль ОБСЄ в розвитку сучасної архітектури безпеки в Європі, зміцненні демократії та забезпеченні прав людини на європейському просторі.
Яценюк підкреслив, що Україна всіляко підтримує діяльність ОБСЄ, спрямовану на реалізацію проектів в галузі енергетичної безпеки, заощадження навколишнього середовища, реагування на сучасні глобальні виклики.
Окрему увагу у своєму виступі глава МЗС приділив питанням забезпечення безпеки та стабільності на просторі ОБСЄ, зокрема, зусиллям України з врегулювання "заморожених" конфліктів, продовженню процесу імплементації Договору про звичайні збройні сили в Європі, стабілізації ситуації в Косово, Наддністрянщину та Афганістані.
У рамках участі в 15-м засіданні Ради Міністрів ОБСЄ Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Турецької Республіки Алі Бабаджаном. Під час зустрічі сторони обговорили стан і перспективи двостороннього співробітництва, а також питання співробітництва України і Туреччини в рамках міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ. Особлива увага була приділена реалізації основних заходів у рамках Головування України в ОЧЕС.
Під час бесіди сторони обмінялися думками щодо результатів недавніх заходів, присвячених проблематиці безпеки, зокрема Київського форуму безпеки і міжнародної конференції в Аннаполісі. Глави зовнішньополітичних відомств України і Туреччини також обговорили питання врегулювання "заморожених" конфліктів, збереження стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні і на Близькому сході.
Так само під час візиту Яценюк провів зустріч із міністром закордонних справ Французької Республіки Бернардом Кушнєром. За словами керівника прес-служби Дещиці, під час зустрічі сторони обговорили питання політичного діалогу між Україною і Францією, двостороннього економічного співробітництва та участі в миротворчих операціях. А так само питання європейської і євроатлантичної інтеграції України і завершення процесу вступу України до СОТ.
Міністр закордонних справ України відзначив, що Україна покладає надію на майбутнє головування Франції в ЄС і поглиблення співробітництва із Францією в сфері європейської інтеграції України.
У рамках участі в 15 засіданні Ради Міністрів ОБСЄ Яценюк також провів зустрічі з міністром закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельманом Мамедьяровим, міністром закордонних справ Федеральної Республіки Німеччина Франко-Вальтером Штайнмаєром і заступником помічника Державного секретаря США Девідом Креймером.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас