Держфінпослуг ініціює створення ломбардів в формі повного товариства, державного або комунального підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг ініціює створення ломбардів в формі повного товариства, державного або комунального підприємства

623
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг ініціює створення ломбардів у формі повного товариства, державного або комунального підприємства.
Про це говориться в проекті закону "Про ломбарди і ломбардну діяльність", розробленому комісією.
Відповідно до проекту, повна і скорочена назва установи повинна містити слово "ломбард", посилання на його організаційно-правову форму і містити інші відомості відповідно до вимог до назви юридичних осіб.
Не дозволяється використовувати найменування, що повторює існуючу назву на ринку іншого ломбарду та вводить в оману щодо видів діяльності, які здійснює ломбард.
Юридичні особи, які створюються в іншому порядку, ніж це передбачає проект закону, не мають права використовувати у своїй назві слово "ломбард" і похідні від нього.
Учасниками ломбарду не можуть бути юридичні особи, у яких він має частку суттєвої участі.
На даний момент, відповідно до Положення комісії про порядок внесення інформації про ломбарди до Державного реєстру фінансових установ, не існує конкретного формулювання, у якій саме організаційно-правовій формі повинен бути створений ломбард.
Як повідомляло агентство, за даними комісії, станом на 23 листопада в Україні було зареєстровано 294 ломбарди, що мають статус фінансових установ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас