Столичні паркувальники почали вимагати передоплату і блокувати колеса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичні паркувальники почали вимагати передоплату і блокувати колеса

276
На деяких паркуваннях вимагають передоплату, а тим, хто не заплатив, блокують колеса, вимагаючи потім 100 гривень за розблокування.
Кияни, що вирішили в понеділок залишити машину на узбіччі на вул. Еспланадній, біля Палацу спорту, були дуже здивовані: з них вимагали передоплату за паркування. А тим, хто "пручався", просто блокували колеса!
З недавнього часу на деяких міських паркуваннях працює бригада блокаторів. Якщо немає квитанції про передоплату - блокують колеса. А потім прийдеться платити 100 гривень за "звільнення" коліс.
Як виявилося, паркувальне "нововведення" з'явилося недавно і застосовується не широко. На багатьох паркуваннях міста ще не чули про бригади із блокаторами. Коментувати події, а виходить, і взяти на себе відповідальність, чиновники відмовилися. Директор "Київтранспарксервісу" Олена Поліщук у відпустці, і без неї ніхто не захотів пояснювати, у чому справа.
Едуард Багіров, правозахисник, президент Міжнародної ліги захисту прав громадян України:
- Паркувальники зараз собі дозволяють усе. Вони не мають права блокувати виїзд автомобіля із зазначеного місця паркування. Якщо водій відмовляється платити, то працівник парксервісу може скласти протокол і відправити на ім'я начальника КП. Ні собою загороджувати, ні погрожувати, ні тим більше блокувати колеса він не має права. І крапка. А передоплата - це взагалі вищий пілотаж нахабності. Це спроба затвердити "нелегітимні" 6 гривень на годину замість законної гривні!
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас