Британські банки можуть знизити обсяги кредитування до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки можуть знизити обсяги кредитування до кінця року

Валюта
136
Глава Банку Англії Мервін Кінг заявив, що збільшення вартості запозичень на грошовому ринку викликає побоювання, що банки можуть знизити обсяги кредитування до кінця року, повідомило агентство Bloomberg.
"Побоювання ринку щодо можливих змін вартості активів можуть порушити рівновагу в банківській системі США, що обернеться класичною кризою на ринку кредитування", - сказав М.Кінг.
Банк Англії в четвер заявив про намір знову вжити заходів для того, щоб послабити напруженість на грошово-кредитному ринку.
Британський центробанк збільшить період кредитування банків у наступному місяці, щоб задовольнити попит учасників ринку на кошти і зменшити побоювання, пов'язані з можливістю "значної жорсткості" умов у кредитній сфері наприкінці поточного року.
М.Кінг та інші представники Банку Англії відзначили, що жорсткість умов кредитування приведе до зниження інвестицій і споживчих витрат у Великобританії.
"Значну частину особисто моїх побоювань становлять споживчі витрати, - сказав представник Банку Англії Рейчел Ломакс. - Це найбільш важливий компонент попиту і, швидше за все, вони підпадуть під негативний вплив внаслідок жорсткості умов кредитування".
М.Кінг відзначив, що інвестиції компаній і комерційна нерухомість є предметом його найбільш серйозних побоювань.
Банк Англії прагне знизити вартість запозичень і при цьому не допустити прискорення інфляції.
Глава центробанку додав, що "прогноз у найближчій перспективі щодо інфляції та економічного зростання не такий вже сприятливий".
Вартість запозичення коштів у фунтах стерлінгів виросла в середу до 6,59%, що на 84 базисних пункту вище рівня базової процентної ставки Банку Англії і є максимальним значенням з 18 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас