Аналітики прогнозують стабілізацію цін на вторинному ринку житла в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики прогнозують стабілізацію цін на вторинному ринку житла в Києві

Нерухомість
369
Дослідження індексів вартості столичного житла, проведене київською консалтинговою компанією "Канзас", свідчить, що середня вартість житла на вторинному ринку Києва за минулий тиждень (з 19 до 26 листопада) знизилася на 0,08% (2 долари) - до 2482 доларів за 1 кв м.
За період з 1 вересня по 26 листопада 2007 року індекс вартості вторинного житла по Києву в середньому виріс на 2,5%. Незважаючи на збільшення цін, експерти відзначають у четвертому кварталі скорочення кількості продажів квартир і нестачу клієнтів по іпотечному кредитуванню.
Індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Києва за минулий тиждень знизився до мінус 0,1%. Таке значення індексу очікування тільки підтверджує хитке становище цін сьогодні на квартири в Києві.
Найбільш імовірним сценарієм розвитку подій на ринку житла Києва на найближчі три місяці аналітики компанії вважають стабілізацію цін на досягнутому рівні, а також незначні коректування цін.
Значення індексу прибутковості вторинного житла за жовтень 2007 року склало 2,2% за місяць.
Експерти відзначають, що індекс прибутковості вторинного київського житла в 2,7 рази більший за середньозважену ставку прибутковості по довгострокових банківських депозитах (у вересні 2007 року - 9,9%), що робить вкладення коштів у нерухомість більш прибутковим.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас