Проникнення мобільного зв'язку в усьому світі сягло 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проникнення мобільного зв'язку в усьому світі сягло 50%

165
Кількість абонентів мобільного зв'язку в усьому світі в четвер досягла 3,3 млрд людей, що становить 50% населення всієї земної кулі, говориться в повідомленні міжнародної дослідницької компанії Informa Telecoms & Media.
Експерти відзначають, що "усього за 26 років - з моменту появи першої мережі мобільного зв'язку в 1981 році в Скандинавії - мобільний телефон став однією з найбільш вражаючих історій успіху".
"Галузь мобільного зв'язку завжди перевершувала навіть найоптимістичніші прогнози збільшення абонентської бази, - наводяться в повідомленні слова головного аналітика Informa Telecoms & Media Марка Ньюмана. - Для підростаючого покоління питання полягає не в тому, чи буде в них телефон, а в тому, коли він з'явиться".
Аналітики звертають увагу на те, що така статистика зовсім не означає, що кожен другий житель планети має мобільний телефон. Вони нагадують, що в багатьох розвинених країнах рівень проникнення вже давно перевищив 100%, оскільки їхні жителі мають не по одній sim-карті. При цьому країни, що розвиваються, у цей час переживають справжній бум нових підключень до мереж мобільного зв'язку.
За даними на кінець вересня послуги мобільного зв'язку виявилися в 224 країнах світу в порівнянні з 192 країнами в 1997 році і усього 35 країнами в 1987 році. При цьому в 59 країнах проникнення мобільного зв'язку перевищувало 100%, в 27 країнах - було нижче 10%.
За даними Informa, у середині цього року 90% населення земної кулі мало доступ до мереж мобільного зв'язку. Це значить, що близько 40% населення до мобільного зв'язку просто не підключені, і всього 10% не мають для цього технічної можливості.
Що стосується середньомісячного виторгу на одного абонента (ARPU), то найвищий прибуток приносять абоненти кувейтського оператора Zain ($71), катарського Q-Tel ($69), японського KDDI ($67,65). Найменший ARPU в індійського Hutchison у Шрі-Ланці ($2,83), слідом за ним - PBTL у Бангладеш ($2,98). На третьому місці з кінця виявився український "Астеліт" з ARPU на рівні $3.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас