Банк Англії надасть банкам 10 млрд фунтів для послаблення напруги на грошовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії надасть банкам 10 млрд фунтів для послаблення напруги на грошовому ринку

Валюта
171
Банк Англії заявив про намір знову вжити заходів для того, щоб послабити напруженість на грошово-кредитному ринку, повідомило агентство Bloomberg.
Британський центробанк збільшить період кредитування банків у наступному місяці, щоб задовольнити попит учасників ринку на кошти і зменшити побоювання, пов'язані з можливістю "особливої жорсткості" умов у кредитній сфері наприкінці поточного року.
Під час аукціону, що відбудеться 6 грудня, Банк Англії надасть 10 млрд фунтів стерлінгів ($21 млрд) під 5,75% річних, що відповідає базовій процентній ставці центробанку, на п'ять тижнів.
"Банк Англії готовий ужити подальших заходів для того, щоб утримати ставки на кредитному ринку на рівні базової ставки", - говориться в повідомленні британського центробанку.
Раніше Банк Англії надавав учасникам ринку кредити терміном на один тиждень.
Рішення центробанку "може в якомусь ступені допомогти банкам, однак залишається необхідність зробити більше, наприклад, знизити процентну ставку", вважає економіст Capital Economics Ltd. у Лондоні Джонатан Лойн. Керівництво Банку Англії, швидше за все, заявить, що "воліє почекати" на своєму наступному засіданні, однак "усе буде залежати від того, як складеться ситуація на фінансових ринках у найближчі кілька днів", додав він.
Вартість запозичення коштів у фунтах виросла в середу до 6,59%, що на 84 базисних пункту вище рівня базової процентної ставки Банку Англії і є максимальним значенням з 18 вересня.
6 грудня відбудеться засідання британського центробанку, на якому буде ухвалено рішення про рівень базової ставки на найближчий час.
"Заходи Банку Англії знизять невизначеність у сфері залучення фінансування наприкінці року для деяких банків, однак, на нашу думку, здійснять лише обмежений вплив, - говорить головний економіст Investec Securities Ltd. у Лондоні Філіп Шоу. - Банк повинен зробити більше, щоб запобігти кризі ліквідності".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас