Подарункові картки - ідеальний подарунок? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подарункові картки - ідеальний подарунок?

307
Для багатьох подарункові картки стали ідеальним подарунком: квадратний шматочок пластику, що дозволяє одержувачеві купити, що йому або їй подобається. Але дарувальникам таких подарунків варто врахувати деякі накладні витрати, іноді пов'язані з подарунковими картками: комісії за користування карткою, терміни дії, штрафи за бездіяльність і щомісячні списання, які можуть звести нанівець всю суму подарунка.
Експерти Національної Федерації Роздрібної Торгівлі США (National Retail Federation) очікують, що продажі подарункових карток досягнуть за сезон свят-2007 обсягу в $26,3 млрд. Але дослідження, проведене Consumer Reports у жовтні, виявило, що 27% респондентів ще не використали картки, отримані в подарунок торік. Не застосувавши торішні картки, споживачі втратили майже $8 млрд., як показало недавнє дослідження Tower Group found.
Останні опитування, що стосуються подарункових карток, демонструють, що більшість рітейлерів відзначили комісії і терміни дії, але велика частина карток загального призначення, емітованих банками, як і раніше несе в собі масу різних комісій.
За результатами третього щорічного дослідження Bankrate, пов'язаного з подарунковими картками, виявилося, що по подарункових картках, що купують прямо в рітейлерів, не передбачаються ніякі комісії, але картки, куплені в American Express, Discover, MasterCard, Visa і великих операторів торгових центрів, включають комісії і терміни дії.
П'яте щорічне дослідження в сфері подарункових карток, проведене Товариством захисту прав споживачів (Office of Consumer Protection) Монтгомері, виявило, що картки, випущені 18 з 22 рітейлерів, не містять комісій і не обмежені в термінах дії, можуть бути замінені у випадку втрати або крадіжки, можуть застосовуватися при покупках у режимі онлайн і мають PIN-код, закритий захисним шаром з метою безпеки. При цьому картки від Macy's, Bloomingdale's, Claire's і Shell відзначені в цьому звіті як "не рекомендовані", тому що не відповідають жодній з перерахованих категорій.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас